BAND WITH BENEFITS

ZATERDAG

Als headliner op zaterdag komt Band With Benefits naar Tienray. Band with Benefits blaast je omver met hun energie en genadeloos live kopergeweld. Uitverkochte clubshows en tot de nok toe gevulde festivalweides vormen het harde bewijs dat dit zestal naar de top van het feestcircuit dendert. Met een spektakel vol vuur, confetti en scheurende gitaren laten ze je alle hoeken van de kamer zien. 

FAKE TITS

ZATERDAG

De mannen van FAKE TITS maken elk feest groter dan hij lijkt. Twee ‘nuchtere boys’ in een strakke outfit die het leven niet te serieus nemen. FAKE TITS viert de vreemde keuzes die wij als mensen soms maken en accepteren alles en iedereen. Wie je ook bent of wat je ook doet, FAKE TITS neemt iedereen mee in een achtbaan vol guilty-pleasures, ongewoon goede dansplaatjes en introduceren de gekste tracks van morgen. Voeg daar nog hun eigen “fake hits” aan toe en de sfeer overrompeld zelfs de grootste muurbloempjes. Achteruit de polonaise lopen? Op de nek van je beste vriend? In je pyjama stappen? Doe lekker wat je wilt! Want schaamteloos jezelf zijn, is toch het beste wat er is?

PIP BLOM

ZONDAG

De Amsterdamse indiepop darlings Pip Blom brachten onlangs hun nieuwe album Welcome Break uit. De invloeden van Pip zijn artiesten als Blur, The Breeders en Parquet Courts, maar de band heeft een uitgesproken eigen geluid. De band speelde in zowel Nederland als Europa als support van o.a. Franz Ferdinand, Interpol en The Breeders en speelde op festivals als Best Kept Secret en The Great Escape, Glastonbury (!!!) Lollapalooza Berlin en Reading/Leeds Festival.

DE KRAAIEN

ZONDAG

Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Bernd Gansebev en zijn crew verrassen je wederom met splinternieuwe, keiharde maar uber frisse tracks aankomend seizoen. Harde beats en natuurlijk eigenwijze rauwe Haags teksten behoren tot de vaste ingrediënten van de urban underground formatie maar nu gaan ze net een stapje verder de diepte in. Met de hits ‘Ik vind Je Lekker” en “Pechvogel” zette De Kraaien zich op de kaart . Nu is het tijd om ook een andere kant van De Kraaien te ervaren. Zo wordt het plaatje compleet. Rookbommen, insane visuals, live musici, artist features, strippers of paaldanseressen. Het blijft elke show nog steeds een verassing wat ze meebrengen. Maar één ding is zeker, de unieke show garandeert chaos van een hoog niveau en stilstaan is geen optie. Zet je schrap en laat je meesleuren door het nieuwe geluid van De Kraaien.

AFTERPARTEES

ZONDAG

Onze vriendjes van Afterpartees stonden eerder al eens in Tiender op de planken maar er is sindsdien zoveel met de band gebeurt dat ze dit sowieso nog een keer verdienden. Muzikaal schuilt Afterpartees ergens tussen Iggy Pop, The Strokes, Parquet Courts, Jonathan Richman en Blondie. Melodieuze powerpop met een goed oor voor hooks. Soms onbeschaamd mooi of hard. Liedjes voor festivals en gesloten rookhokken. Nieuw album Family Names is een ode aan saamhorigheid, vriendschap en eten. Mooie liedjes over de onmogelijke dingen in het leven, zoals optochten die nooit ophouden en het voor altijd bezoeken van je stamkroeg.

SINDICATO SONICO

ZONDAG

Sindicato Sonico brengt een cross-over van traditionele latinoritmes en funk, ska en rock. Met hun typische mestizo sound pleegt Sindicato Sonico een onweerstaanbare aanslag op je heupen! De Mexicaanse frontman zanger/bassist Rockman Santos weet met zijn explosieve groep van zeven muzikanten – afkomstig uit verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen (Mexico, Honduras, Cuba, België en Spanje) – de gemoederen te verhitten. Elke muzikant verwerkt zijn eigen cultuur in de sound van Sindicato Sonico: een cocktail waar de beste cocktailbar jaloers zou op zijn. Sindicato Sonico bestempelt hun muziek als “mariachi funk ’n roll”, wat resulteert in een heerlijk warme mix van cumbia, mariachi, salsa, funk, ska, jazz en rock ’n roll.

CONCUBINE

ZONDAG

Het is alweer een tijd geleden dat Concubine voor het laatst op het podium te bewonderen was, bijna twaalf jaar geleden! De cross-overband met zijn roots in Roermond is echter terug, hoewel maar voor een korte tijd.  De band is geen vreemdeling in de Limburgse muziekscene en speelde in actieve vorm al op tal van poppodia en festivals door de hele provincie en daarbuiten, met als hoogtepunt Pinkpop in 2001 nadat de band Nu of Nooit won. Concubine maakt crossover metal dat zich vermengt met invloeden uit verschillende muziekstijlen. Nu dus weer heel even terug op het podium om na een knallende show de nostalgie van weleer weer terug in de kast te zetten.

DAWN OF ANGER

ZONDAG

Na een eerdere afzegging en een wereldwijde pandemie is het nu voor de 3e keer dan toch echt scheepsrecht. De lokale metalcore legendes van Dawn of Anger komen nog één keer bij elkaar in hun favoriete honk om de knallers van weleer de zaal in te slingeren. Er is niks mis met een beetje nostalgie en een bloedneus, dus maak je klaar voor windmills, pile ups en scream alongs wanneer songs als “Disbelief” en “Educate the Self” nog een keer live ten gehore gebracht gaan worden!

BURLERS

ZONDAG

Burlers is een viertal dat sinds 2021 ergens tussen Amsterdam en Horst samenkomt om met elkaar onverwerkte tienerwoede, burgerlijke ongehoorzaamheid en doodgewone primitieve emoties een plek te geven. Hun debuut cassette bevat vier beukende tracks gemaakt om je door je maatjes kelder te slingeren. In net iets meer dan zes minuten van messcherpe riffs, ronkende bass en af en toe een blastbeat vervagen ze de lijn tussen traditionele hardcore punk en garage punk. Burlers = een punkband.